FERRARI F1: 'FERRARI WIL RED BULL FRUSTREREN MET LUCRATIEVE 90 MILJOEN EURO HAMILTON-DEAL'

Het team van Ferrari staat volgens diverse berichten op het punt om een nieuwe, lucratieve deal binnen te slepen waarmee ze Red Bull Racing zouden kunnen evenaren. Het betreft een titelsponsor voor de naam van Ferrari en het is het Amerikaanse Hewlett-Packard, ook wel bekend als HP, dat het team wil sponsoren.

Ferrari heeft vanaf volgend seizoen natuurlijk de beschikking over de lucratieve diensten van Lewis Hamilton, al moet zijn forse salaris ook ergens van betaald worden. In het kader van die financiering lijkt de Italiaanse formatie terechtgekomen te zijn bij HP. De salarissen van de coureurs, die niet meetellen voor de budgetcap, kunnen uit sponsoring gefinancierd worden en volgens Sport Business lijken de Italianen in het kader daarvan het oog hebben laten vallen op het Amerikaanse bedrijf.

Het medium weet te melden dat Ferrari namelijk dichtbij een overeenkomst met HP, waarbij het bedrijf zelfs de officiële titelsponsor zal gaan worden. Dit zou voor de eerste keer sinds 2021 zijn, toen Ferrari officieel door het leven ging als 'Scuderia Ferrari Mission Winnow'. Die sponsordeal was echter niet onomstreden, want dat was een overeenkomst met tabaksfabrikant Philip Morris International. De laatste twee seizoenen rijdt de Italiaanse formatie zonder titelsponsor rond in de koningsklasse.

De strijd aan met Red Bull

Nu moeten er echter dus geld vrijgemaakt worden voor het salaris van Hamilton en daar kan HP bij gaan helpen. Er worden geen bedragen genoemd, maar volgens het medium zou het gaan om een bedrag dat vergelijkbaar is met de sponsordeal van Red Bull Racing, dat officieel als Oracle Red Bull Racing door het leven gaat. Het zou niet de eerste keer zijn dat het grote Amerikaanse team zich in de Formule 1 mengt: van 2000 tot 2005 was men betrokken bij het team van Williams.

UPDATE 15:00 UUR: Ferrari heeft de samenwerking met HP officieel aangekondigd. De logo's van Hewlett-Packard zullen op de raceoveralls en op de bolides van het team dat nu 'Scuderia Ferrari HP' heet, te zien zijn vanaf de aankomende Grand Prix van Miami.

Lees ook

2024-04-24T13:21:56Z dg43tfdfdgfd